Aftonbladet raderade omröstning

I tisdags (16/2) skrev jag på Aftonbladet Debatt att Wallströms fördömande av knivattacker mot israeler är ord som ekar tomt. Klicka på bilden nedan för att komma till artikeln.

Skärmavbild 2016-02-19 kl. 20.01.37

Längst ner hade Aftonbladet startat en omröstning där frågan löd ”Håller du med?”. En bit över 1000 personer hade svarat och enligt resultatet höll över 70 % av dem med mig. I morse (19/2) var omröstningen plötsligt borttagen. Jag har via Twitter frågat Aftonbladet Debatt varför, dock utan att få svar:

Det är svårt att inte tolka Aftonbladets agerande, och den efterföljande tystnaden, som att omröstningen tagits ner för att man varit missnöjd med resultatet. Det säger i så fall en hel del om Aftonbladet och deras ställning i Israel-Palestina-konflikten, men framförallt säger det mycket om Aftonbladets förhållningssätt till objektivitet.

Uppdatering: Här är en print på hur det såg ut när drygt 1200 personer hade röstat.

ställning

Annonser

30 reaktioner på ”Aftonbladet raderade omröstning

 1. Aftonbladets ledning, när Jan Helin gick till SVT, har blivit något schizofren…
  Bra avslöjanden om sossarna o Margot & company…
  Men i grunden är deras inställning förkastlig…de ändrar rubriker och inlägg som inte passar deras pk inställning..
  Hoppas befolkningen förstår detta…och slutar köpa skiten.

 2. Jag har många kommentarsfält, röstningar m.m. sparade där man hänvisar till tekniska problem eller helt enkelt bara raderat information.
  Den enda gemensamma nämnaren är att läsarna inte tyckt som aftonbladet hoppats. Bör nog poängtera att det inte precis enbart handlar om invandring eller ens liknande frågor.
  Tycker läsarna fel bildas ringar på vattnet så därför suddar man ut ringarna.

 3. Det är väl synnerligen enkelt att tolka Aftonbladets agerande. De har en självklar vänsteragenda som är för Palestina och mot Israel. Allt som rimmar illa med den agendan filtreras (eller plockas bort).

 4. Hallå, Kristofer Forssblad Olsson här, tf redaktör på Aftonbladet Debatt. Intressanta teorier, måste jag säga. Om vi på debattredaktionen skulle, som du påstår, ha en Israel-fientlig agenda som vi följer verkar det ju osedvanligt korkat att publicera din text över huvud taget. Jag vet faktiskt inte varför omröstningen har trillat bort – och jag kan lägga in den igen på måndag om det är viktigt för dig. Ha en bra helg!
  Kristofer Forssblad Olsson
  Aftonbladet Debatt

 5. Det är bra att Aftonbladet kör undersökande journalistik när det gäller t ex Kommunal-WallströmGate etc och hoppas att det blir mer sånt nu! Vi har ju t ex Kaplan som både lekt utrikesminister i Turkiet-frågor istället för bostadsminister och en Utrikesminister som är persona non-grata i både israel och hela arabvärlden förutom rullande ”mut”-historia t ex, som en bra journalist borde kunna följa upp. Vår statsminister försöker ju nu tydligen sätta munkavle på pressen genom att säga att undersökande journalistik är lika med tjafs och i sann politruck anda säga att då får vi väl ge ministrarna fler förmåner så att detta inte händer igen.

  Håller med om att Aftonbladet verkar ha en väldigt ambivalent hållning i frågor av den här typen. Vet givetvis inte varför Aftonbladets undersökning försvunnit men kanske borde någon av Aftonbladets egna undersökande journalister Wallraffa i om det finns PK censur utöver den mer normala på egna redaktionen.

 6. Undrar vad grundaren Lars Johan Hierta tycker om sina efterföljare, måste rotera i sin grav. Aftonbladet har utvecklas till en jävla skvallerblaska, slutade och köpa för flera år sedan, kollar lite på nätet de räcker!👎🏻😩😩

   • Så kanske dags för en ny uppdatering av ditt inlägg? Nu slutar ditt inlägg med att du inte fått svar, vilket du har fått.

    +Till er andra som ropar på AB-bojkott, och menar att de inte tillåter att Palestina-kritik framförs, håller ni inte med Kristofer Forssblad Olsson att det hade varit enklare att inte publicera Boscanins text alls i så fall…? Jag får inte ihop det.

 7. En journalist ska väll enl mig söka sanningen, delge sanningen till folket, så att folket sedan själva ta ställning till vad man ska tycka å tänka å kanske sedan rösta.
  Idag ägnar sig bara ”journalisterna” åt att sprida din egen dynga i form av propaganda. Det finns riktiga journalister, men dom är väldigt få !!

Comment

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s